cirurgia oral i maxil·lofacial

La cirurgia oral i maxil·lofacial és l’especialitat medicoquirúrgica que s’ocupa de la prevenció, l’estudi, el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de la patologia de la cavitat bucal i de la cara, així com de les estructures cervicals que s’hi relacionen de forma directa o indirecta.

 

Equip dental especialitzat en cirurgia oral i maxil·lofacial


Alguns dels tractaments que realitza el cirurgià maxil·lofacial són els següents:

 

medicina oral


Una adequada exploració de la cavitat oral, un estudi radiològic i l’estudi de les lesions que poden aparèixer a nivell de la mucosa ens ajudaran a una correcta prevenció de les patologies de la cavitat oral.

 

extraccions dentals


Quan el tractament conservador no és possible.

 

implantologia


Les peces són un element fonamental de la cavitat oral. Quan es perd una o vàries peces dentals els implants ens ofereixen una solució per la seva substitució, imprescindible per lluir un bon somriure.

 

injerts


Quan ens trobem en una situació amb pèrdua d’os, pot ser necessària la regeneració òssia del maxil·lar o de la mandíbula. Mitjançant aquestes tècniques de cirurgia preprotètica es prepara el camí per a la col·locació d’implants dentals amb la finalitat d’aconseguir una rehabilitació dental satisfactòria.

 

cirurgia ortognàtica


El cirurgià maxil·lofacial, juntament amb l’ortodoncista, podran establir un pla de tractament ortodòntic i una posterior cirurgia que permetrà obtenir els resultats estètics i funcionals desitjats.